diumenge, 17 de novembre del 2013

Documentar, una mirada nova.

Aquest és un altre llibre que hem hagut de llegir per a l'assignatura de COED (Comunicació Oral Escrita i Digital).

És un llibre molt interessant on primerament explica als lectors el que vol dir el terme documentar. Documentar és una tasca molt important que ha de fer el mestre o la mestra a la seva classe amb els seus alumnes. Es tracta que, durant l'any la mestra, a part d'estar amb els seus alumnes i atenent les seves necessitats, també ha d'bservar molt detalladament per poder anar anotant tots els comportaments, les activitats i els avenços que realitzen els alumnes amb la finalitat d'ajuntar-ne un bon grapat i poder fer una valoració any rere any.

També serveix per a tenir cura  i poder diferenciar les tècniques d'ensenyament que han resultat més bones de les que han resultant no tant bones.

Després d'aquesta pluja d'inormació que ens presenta el llibre, els autors ens mostren trenta històries de trenta alumnes diferents d'una mateixa llar d'infants, on cada alumne realitza una activitat diferent i on es valoren els seus comportaments davant d'aquesta.

Finalment he arribat a la conclusió que documentar és una tasca molt difícil a realitzar ja que no sempre es pot estar observant la classe en general ja que els infants acostumen reclamar atenció del mestre un per un.

Personalment aquest llibre m'ha agradat molt i m'ha semblat molt interessant i fàcil de llegir ja que té moltes imatges, les quals et fan compendre i observar millor les històries dels infants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada